Fördelarna med kolhydrater med lågt GI


Många människor letar efter ett sätt att gå ner i vikt och hålla den nere. Nyckeln är att hitta en diet som du kan leva med och som hjälper dig att upprätthålla dina mål på lång sikt. Det är viktigt att hitta något hållbart, så tänk om vi berättade att det finns en matplan som inte bara gör det lättare att hålla sig till sin diet utan också förbättrar livskvaliteten? I den här artikeln ska vi utforska hur kolhydrater med lågt GI kan vara fördelaktiga på både kort och lång sikt! Kolhydrater med lågt GI smälts långsammare och kommer in i blodomloppet som glukos, vilket leder till större mättnadskänsla. Dessutom orsakar de inte toppar i blodsockernivåerna som kolhydrater med högt GI gör! Vi kommer att utforska dessa idéer och mer så att du kan fatta det mest välgrundade beslutet för din hälsa

Här är några sätt som kolhydrater med lågt GI kan förbättra ditt liv:

De hjälper dig att slappna av

Den tidigare nämnda glukosen kommer in i blodomloppet mycket långsammare än med kolhydrater med högt GI, vilket orsakar en känsla av avslappning snarare än oro. De hjälper till att förebygga diabetes Eftersom de smälts långsammare orsakar de fluktuationer i blodsockernivån, vilket hjälper till att förebygga diabetes. Detta gäller både för diabetiker och icke-diabetiker! Genom att sakta ner matsmältningen i allmänhet hjälper detta dessutom till att hålla andra aktiviteter i schack, såsom träning, eftersom din kropp inte kommer att vara sugen på omedelbar energi från mat.

Livsmedel med lågt GI smälts långsammare, vilket kan hjälpa till med akne eftersom det innebär att blodsockernivån inte stiger och ger utslag.

De ökar den mentala klarheten

När du äter kolhydrater med lågt GI-värde får din kropp mer serotonin och dopamin, vilket innebär att du kommer att känna dig gladare överlag!

De hjälper till att hålla en hälsosam vikt

Den tidigare nämnda glukosen kommer in i blodomloppet mycket långsammare än med kolhydrater med högt GI, vilket hjälper till att hålla en hälsosam vikt på lång sikt.

A woman sitting down in Yosemite holding a carton of Boxed Water

Dessutom skapar de inte plötsliga energibehov på samma sätt som raffinerade kolhydrater! Det är viktigt att hitta något hållbart, så tänk om vi berättade att det finns en måltidsplan som inte bara gör det lättare att hålla sig till sin diet men också förbättrar din livskvalitet? Kolhydrater med lågt GI smälts långsammare och kommer in i blodomloppet som glukos, vilket i sin tur leder till en större mättnadskänsla. Dessutom orsakar de inte toppar i blodsockernivåerna som kolhydrater med högt GI gör! Vi ska utforska dessa idéer och mer så att du kan fatta det mest välgrundade beslutet för din hälsa

Den tidigare nämnda glukosen kommer in i blodomloppet mycket långsammare än med kolhydrater med högt GI, vilket orsakar en känsla av avslappning snarare än ångest. Detta kan hjälpa till att förebygga diabetes eftersom dessa långsamt förbrännande kolhydrater inte orsakar fluktuationer i blodsockernivåerna. Livsmedel med låg GI-halt ökar också produktionen av serotonin och dopamin.

Det här inlägget postades i Information. Bokmärk permalänken.