Beställ hem bra GI-mat med giboxen

Det är en vanlig missuppfattning att man inte kan äta kolhydrater och gå ner i vikt. Faktum är att nyckeln till att gå ner i vikt handlar om att balansera din kost, inte att helt utesluta kolhydrater eller någon annan livsmedelsgrupp. Om du äter en måltid med mycket kolhydrater men också inkluderar protein och hälsosamma fetter med den, kommer du att se en ökning av insulinnivåerna utan att skapa en spik i blodsockernivåerna eftersom dessa tre makronäringsämnen fungerar synergistiskt. Om du däremot bara äter kolhydrater utan något protein eller fett alls kommer ditt blodsocker sannolikt att stiga högre än normalt och förbli högt under längre perioder, vilket kan leda till ökade hungerkänslor samt en minskad serotoninproduktion, vilket kan göra det svårt att känna sig nöjd efter att ha ätit på grund av minskat leptin produktion.

Men om du fortfarande är intresserad av att äta livsmedel med högt glykemiskt index finns det några saker du bör veta innan du gör det. Till att börja med kan äta livsmedel med högt GI orsaka glykemiska toppar, vilket kan leda till viktökning med tiden. Dessutom kan livsmedel med ett högt GI också leda till att ditt blodsocker ökar och sedan sjunker plötsligt, vilket leder till trötthet, irritabilitet och hunger. Om du äter för många livsmedel med hög GI-halt kan du också öka risken för att utveckla typ 2-diabetes.

Vilka är då några bra livsmedel med lågt GI-värde som du kan äta i stället? Några exempel är grönsaker som gröna bönor, spenat, tomater och broccoli, frukt som äpplen, päron, apelsiner och grapefrukt, fullkornsbröd och pasta, baljväxter som linser och svarta bönor, fettsnåla mejeriprodukter som yoghurt och keso samt magra proteiner som kycklingbröst och fisk. Genom att välja livsmedel från dessa kategorier i stället för livsmedel med högt GI kan du hjälpa till att hålla ditt blodsocker stabilare och samtidigt njuta av en mängd olika läckra alternativ. Vi rekommenderar därför att du beställer hem giboxen som innehåller GI-mat, nyttiga recept eller bara ett effektivt sätt att gå ner i vikt på.

Det här inlägget postades i Information. Bokmärk permalänken.